Resor

Redan i början av året är det många som börjar planera sommarens semester. Ska en resa utomlands bokas eller ska semesterdagarna tillbringas inom landet? Vad vill man uppleva, se och göra? Överlag reser svenskarna mycket utomlands och detta inte bara på sommaren utan till stor del även under höst och vinter. Då för att komma från kylan för en stund.

Att resa från – Eller till?

Resa

Att resa handlar för många just om att ”komma ifrån” vardagen en vecka eller två. Att glömma alla måsten och vad som behöver göras och bara ta dagen som den kommer och njuta av friheten. De som resonerar så beställer ofta planerade och enkla resor. Kanske en vecka på Mallorca på ett All Inclusive hotell eller någon annan charterresa där svenska guider alltid finns tillgängliga. Resenärerna söker det lugna och annorlunda men detta i mycket ordnade former. Det ska vara enkelt att slappna av helt enkelt.

Den andra gruppen resenärer väljer att ”resa till” något. Man söker då upplevelser och att få uppleva nya kulturer, nya länder och något helt nytt. Inte sällan bokas bara resa till och från resorten utan att något hotell bokas i förväg. Allt för att man ska kunna resa runt och utforska utan att vara bunden till någon speciell plats.

Flygresa

Självklart är det inte bara svart eller vitt utan många vill ha lite spänning och lite avkoppling. Men dessa två resekategorier kan sägas vara ytterligheterna som de flesta resor ryms mellan.

Kategorier

Arkiv