En aktiv semester

Semestertiderna närmar sig, det är dags att planera vad du ska hitta på under dina fyra lediga veckor. För de flesta börjar semester i mitten av juni eller början av juli, det är hög tid att göra dina bokningar om du behöver. 

En av de viktiga delarna är att fortsätta vara aktiv. Det är många av oss som tar tillfället i akt att pausa all typ av rörelse under sommaren. Vi latar på stranden, vilar i solstolar och använder åkgräsklipparen för att hålla gräsmattan i trim. Håll dig själv i trim också! Försök att hitta aktiviteter som hela familjen kan göra. Det finns resmål inom landet som är inriktade just på äventyr och rörelse. Ta till exempel världsarvet Höga Kusten. Där finns det mycket att göra, vare sig om du åker med familj eller vänner. Det stora dragplåstret är så klart Skuleberget som du kan bestiga med rep eller stig. Det finns flera klätterleder att välja bland beroende på hur erfaren du är. Är barnen med kan ni vandra uppför berget i stället och på toppstugan där det finns glass och våfflor.

Alternativt är att hitta en sommartävling att träna inför. Triathlonlopp pågår nästan året runt och du behöver inte träna för att vara den bästa, bara ta sig till målet. Du får allsidig träning med cykel, löpning och simning och har du tur hittar du en träningsform som du vill fortsätta med.

Kategorier

Arkiv