Besöka Stockholm i sommar

Ett besök till huvudstaden i sommar? Varför inte, här finns mycket att se och göra! 

Alla resealternativ har en knutpunkt i Stockholm. Du kan resa dit med bil, buss, flyg, båt eller tåg. Vill du bara åka på ett kortare besök rekommenderar vi att du tar flyget för att snabbt ta dig dit och hem, vid kortare besök är det inte resan utan målet som är det intressant. Du kan flyga ändå från Umeå till bra priser om du bokar i tid. Det är bättre att planera in semester några veckor innan du ska åka. Om du planerar på att åka i augusti är det alltså dags att titta på flygbiljetter redan nu, då kan du hitta riktiga fyndpriset.

Under tiden du bokar biljetten för resan kan du boka in ditt boenden. Har du släkt eller vänner i staden är det så klart bättre att inackordera sig gratis hos dem (eller bjuda dem på middag som tack). Annars kan du hitta billiga boenden på motell och vandrarhem om du endast behöver en säng att sova i. Titta så det finns ett skåp att låsa in dina prylar i om du ska bo med andra eller på ett vandrarhem med stor gästomsättning. Vill du lyxa till det finns det gott om vackra hotell mitt i centrum, de extra slantar du lägger på hotellrummet sparar du in på tullar och tunnelbanekort.

Slutligen behöver du bestämma vad du vill göra. Shopping är lätt, det finns butiker i hela stan. Är du intresserad av lite mer udda varor kan du behöva söka dig utanför stadskärnan för att hitta rätt saker. Hyr du eller har en bil kan du komma ut i förorterna och hitta loppisar. Utöver det finns det Allsång på Skansen, tivolit och djurparken på Gröna Lund och fullt med källarpubar i innerstan.

Kategorier

Arkiv