Besök Höga Kusten

Något som blivit oerhört populärt är att besöka Höga Kusten i Västernorrland och Ångermanland. Mellan Härnösand i söder till Örnsköldsvik i norr reser sig denna höga kust som har en av världens största landhöjningar per år. Höga Kusten blev vald till Världsarv av Unesco år 2000, sedan dess har besöksantalet ökar varje år.

Det finns mycket att se och uppleva inom området med Höga Kusten, framförallt naturupplevelser men också det städer och samhällen som finns i området. Ni kan besöka Hemsö Fästning i Härnösand och känna av lite av det kalla krig som en gång fanns i Sverige. Efter det besöket så sätter ni er i bilen och åker norrut, över den imponerande Höga Kustenbron för att stanna till vid Skuleberget och uppleva en skön klättring upp mot Skulegrottan.

Vidare så tar ni er längre norrut i och stannar till för en vandring upp till Slåttdalsskrevan som visar naturens oerhörda krafter. Man får lite känsla av Ronja Rövardotter när man står mitt i skrevan och blickar uppåt. Det är inga problem att vandra ditupp med barn. Vi tror att ni haft en skön vistelse i Höga Kusten och vad är bättre än att avsluta med en lunch i Övik innan ni beger er hemåt. Vi tror att ni kommer att återvända och besöka denna fantastiska plats igen och vi tror även alla i Höga Kusten området välkomnar er med öppna armar.

Kategorier

Arkiv