Visumregler för svenskar

shutterstock_87004289

De flesta svenskar har nog inte stött på några problem vad gäller visum, det är rätt så sällsynt att man behöver detta i förväg. I sällsynta fall kan det vara så att personer med svenskt medborgarskap men av utländskt ursprung nekas automatiskt inreserätt till ett land, och för personer som har ett utländskt pass kan andra regler gälla. Här tar vi en titt på vad som normalt sett gäller. För de länder där man behöver en foto för sitt visum kan detta ju tas i förhand.

Bali

Medan det krävs ett turistvisum för att besöka Bali är detta något man betalar kontant vid ankomst och det går på 35 dollar. Ska man dock vara där i mer än 30 dagar bör man gå in på Indonesiska ambassadens hemsida och läsa på sig vad som gäller.

Bruma

Burma kräver ett speciellt e-visum som man ansöker om här. Man får sedan detta via e-post inom fem arbetsdagar som man sedan skriver ut och tar med sig.

Dominikanska republiken

Som nordisk medborgare får man ett turistkort som ersätter visumet när man anländer.

Egypten

I samband med resa till Egypten både bokar och betalar man sitt visum. Detta går på omkring 180 kronor. När man sedan anländer får man ett turistvisum.

Förenade Arabemiraten

Även här får nordiska medborgare ett visum vid ankomst. Viktigt att veta är att ens pass inte får innehålla stämplar från Israel för att få inträde till Förenade Arabemiraten.

Indien

Reser man till Indien ska man ansöka om visum i god tid innan avresan.

Kap Verde

Ett visum för Kap Verde bokar och betalar man i samband med resan, det kostar omkring 30 euro. Detta visum gäller i 30 dagar.

Kenya

Visum köps på flygplatsen, betalning kan endast ske med amerikanska dollar och kostar 50 dollar. Vid inresa ska man ha två tomma sidor i passet annars riskerar man att bli nekad inträde.

Maldiverna

Visum får man vid ankomst och gäller i 30 dagar.

Senegal

Ett visum till Senegal kräver kompletterande information: namn, födelsedatum, passnummer, nationalitet och passets giltighetstid.

Thailand

Nordiska medborgare får ett turistvisum giltigt upp till 30 dagar vid ankomst.

Kategorier

Arkiv