Höga Kusten – en svensk pärla

Höga Kusten

Höga Kusten är ett unikt naturområde utanför Örnsköldsvik, så unikt att området har utsetts till ett världsarv av UNESCO:s. Höga Kusten kan stoltsera med kustnära berg, djupa skogar och med ett aktivt skärgårdsliv. Det finns något för alla, gammal som ung. Aktivera dig ett stort urval av häftiga aktiviteter, upplev områdets många sevärdheter som den vackra naturen bjuder på eller koppla helt enkelt av och njut av de matupplevelser som Höga Kusten har att erbjuda.

Boende

Det finns gott om boendealternativ i Höga Kusten – allt från högklassiga hotell och pensionat till gemytliga stugbyar och campingplatser. Om du söker ett trevligt och naturnära boende i Örnsköldsvik kan vi rekommendera Mosjöns camping & stugby som bjuder på ett naturskönt läge med närhet till både stadsliv och Höga Kustens natur.

Sevärdheter

Något av ett måste när du besöker Höga Kusten är att spendera en dag vid Skuleberget som ger dig en mäktig utsikt över hela området. När du väl är här kan du även passa på att besöka den legendariska Skuleskogens nationalpark där du finner en av Sveriges vackraste vandringsleder. Hur långt du vill vandra bestämmer du själv, allt från korta bensträckare till längre vandringsleder med möjlighet för övernattning längs vägen.

De vackra skärgårdsidyllerna Ulvön och Trysunda är också något som bör upplevas om du är på plats. Ta skärgårdsbåten ut till öarna och njut av de gemytliga fiskebyarna, bada i skyddande havsvikar, klättra upp på öns utkiksplatser eller slå dig till ro på en stilla klippa med nyrökt fisk och njut av stillheten. Mer information om saker att se och göra hittar du här.

Aktiviteter

Att vandra längs Höga Kusten är fortfarande den mest populära aktiviteten och inte undra på det. Att i sin egen takt få uppleva naturen genom att vandra längs det fantastiska kustlandskapet är inget annat än fantastiskt. Sveriges absolut vackraste vandringsleder bjuder på utmaningar som passar både nybörjare och mer erfarna vandrare. Klättring har blivit en alltmer populär aktivitet, utmärkta förutsättningar för fantastisk klättring finns längs Skulebergets östra sida. Att paddla är förutom utmärkt motion också en underbart sätt att njuta av den otroliga naturen. Du kan ge dig ut endast en timme eller stanna och övernatta med din kajak på någon av skärgårdens öar.

Kategorier

Arkiv