Så gör du för att resa budgetvänligt

Att resa är att uppleva och något de flesta drömmer om att göra mer. Är det inte tiden som sätter käppar i hjulet för mer resande så är det ekonomin, eftersom många resor kräver en ganska stor budget – speciellt om man längtar bort till exotiska resmål på andra kontinenter. Flygbiljetter, boende, mat och lite extra pengar för shopping kräver ofta en del sparande och gör att många inte kommer iväg på så många resor som de skulle vilja. Men så behöver det inte vara – du kan definitivt resa budgetvänligt med lite planering och tips – och släpp tanken på att du måste resa långt eller dyrt för att uppleva fantastiska miljöer och nya saker.

GP har listat några budgetvänliga städer i Europa som du kan inspireras av och som varken kräver dyra flygbiljetter eller ett kostsamt uppehälle. Nya kulturer och annorlunda klimat är närmre och billigare än du tror. Tänk också på att packa minimalt så att det räcker med handbagage. På så vis slipper du kostnaden för incheckat bagage, men oftast klarar man sig ändå på en mindre väska om man packar smart – om det inte är en fjällsemester två veckorna i Alperna, det vill säga. Res gärna över några dagar eller en weekend, på så sätt är det lättare att komma iväg och du har dessutom möjlighet att resa fler gånger över året tack vare korta turer. Dessutom blir det billigare att resa så.

Tack vare internet är det mycket lätt att hitta riktigt bra flygbiljetter till låga priser idag, och du kan hitta många flygresor till bra rabatt oavsett destination. Sök gärna igenom de olika resor och rabatter som finns och du kommer förvånas över hur billigt det går att komma undan.

Alltså – tänk weekends, handbagage, flygrabatter och Europa så har du goda möjligheter att resa budgetvänligt.

Kategorier

Arkiv