Platser man måste besöka

Alla har såklart olika preferenser när det kommer till drömresemål, dock finns det några platser som brukar dyka upp på var och varans önskelista. Nedan kommer vi beskriva några platser som många vill besöka innan de dör.

Om du känner dig lite oinspirerad och inte har något drömresemål så kan kanske denna lista från Expressen inspirera dig.

Machu Picchu i Peru räknas som ett av världens sju nya underverk och går även under namnet ” den bortglömda staden”. Det är tack vare sin otillgänglighet och vegetation som har bevarat staden. Machu Picchu ligger nämligen på en 500 meter hög bergsrygg med sluttande när på stupande lutning åt de flesta riktningar. Vid soluppgång gör sig denna spektakulära attraktion sig bästa rättvisa.

Manhattans Skyline

Att stå högst uppe i Rockefeller Center och blicka ut över Central Park på norra sidan och se Empire State Building och hela Lower Manhattan mot söder är inget annat en mäktig upplevelse. För bästa upplevelse bör du sikta på att åka upp i skyskrapan strax före skymning och stanna tills solen gått ner, då får du uppleva två vackra dimensioner av utsikten. Att åka till New York behöver inte längre ruinera dig heller, då det finns sidor som hjälper dig att hitta olika rabatter på hotell och vissa flygresor till The Big Apple.

Yosemite i Kalifornien

Här i  Yosemite, den otroligt vackra nationalparken som ligger i Kalifornien USA, kan man välja mellan att paddla kanot, vandra eller klättra. Här finns det ståtliga stora berg och porlande vattenfall och som friluftsfantast har man här upplevelser som räcker flera dagar i sträck. De populäraste är Yosemite Valley och en utsiktspunkt som heter Glacier Points och om man har riktig tur så kan man få se både prärievargar och svartbjörnar efter vandringen.

Påskön, Stilla havet

Påskön ligger i den sydöstra delen av Stilla havet utanför Chiles kustremsa och själva ön räknas som en av världens mest isolerande platser. Ön är mest känd för de berömda stenstatyerna som står utplacerade överallt på ön. Andra monument och helgedomar som är helt opåverkade från omvärlden går också att finna på ön.

Döda havet

Att flyta runt i Döda havet är en riktig hälsokur för kroppen, då vattnet förutom den höga salthalten även är berikat med nyttiga mineraler och en stärkande lera som du kan smörja in hela kroppen med. Luften i området är dessutom ren och mycket syrerik.

Bergen, Norge

Vi får inte glömma vårt vackra grannland Norge som har så mycket vacker natur att bjuda på. Bergen är Norges inkörsport till ett flertal fjordar i västra delen av Norge och har genom Lonely Planet blivit kallat en av Europas absolut vackraste städer. Här kan man besöka museum, äta goda skaldjur och ge sig ut på upptäcktsfärd runt omkring fjordarna. Vill man se så mycket som möjligt utan att vandra så kan man med fördel ta tåg från Oslo för att få se en makalös vy över landskapen.

Kategorier

Arkiv