Ett besök i Örnsköldsvik

Det finns så många städer att besöka i Sverige, alla med åtminstone någonting som gör dem unik. Örnsköldsvik som ligger mitt i Höga Kusten är en av dessa städer. En mindre stad som trots sin storlek är ett nationellt, och internationellt, känd plats. 

Modo Hockey

Ingen har väl missat att Modo är från Örnsköldsvik? Här har 24 stycken NHL-spelare fostrats och lärt sig sina talanger. Peter Forsberg, Daniel och Henrik Sedin, Markus Näslund, Niclas Sundström och Lars Molin är bara några av namnen som kallar Modo sitt hemmalag. Idag finns det en stor arena vid hamnen där du kan äta gott och Modo spela sina hemmamatcher. Mellan hockeysäsongerna anordnas ett flertal evenemang och konserter.

Paradiset

Det bästa äventyrsbadet i landet, sägs det. Paradiset har funnits i Örnsköldsvik centrum sedan 1992 och har byggts ut ett flertal gånger sedan dess. Idag finns det flera rutschkanor, ett fantastisk spa med flera olika behandlingar och en stor pool för motionssim. Just spaavdelningen har varit fokuset de senaste åren: du kan bada finsk bastu, uppleva viktlöshet i saltgrottan eller testa meditation. För att hinna njuta av alla delar av Paradiset är det bäst att komma tidigt på morgonen. Det finns restaurang och fik inne i badet men du kan också ta med egen matsäck och äta på plats.

Friluftsbyn

Några mil utanför Örnsköldsvik ligger Friluftsbyn där hela familjen kan lära sig mer om området, naturen och få se en otrolig vy uppe på Skuleberget. Orkar ni inte gå upp på bergtoppen finns det en linbana från Friluftsbyn istället. Den är dock inget att åka för den som är höjdrädd. Härifrån kan man också boka skärgårdsturer, tälta och campa samt att paddla kajak. Du kan hitta aktiviteter under årets alla årstider.

Kategorier

Arkiv