Fast på flygplatsen?

9038866-tired-female-traveler-waiting-for-departure

Det finns mycket som kan hända med flygplan, både på och innan flygplatsen, som orsakar både korta och långa väntetider. Och ibland har man helt enkelt länge mellan planen vid mellanlandningar. Då gäller det att vara förberedd på ett och annat.

Blir man kvar på flygplatsen ett tag sent på natten eller till och med till morgonen efter är det inte en dum idé att försöka att få lite sömn.

Detta är även anledningen till varför man alltid bör resa i bekväma kläder, så man inte behöver försöka sova i kostym. Välj kläder som inte lätt blir skrövliga och behöver strykas i stor utsträckning. Bekväma skor är också en bra idé. Ta även med en jacka för fall då man mellan landar i kallare klimat eller om luftkonditioneringen kyler ned flygplatsen väldigt mycket.

Underhållning är otroligt skönt att ha i dessa situationer, med en smartphone kan man göra allt från att spela spel, se på film och lyssna på musik. Kom bara ihåg att alltid ha med laddare till telefonen och alla andra elektroniska prylar. En bra bok kan fylla detta behov också.

Efterforska varje flygplast där mellanlandningar kommer att ske. Se om de har hotell eller andra ställen man kan sova om det blir väldigt långa förseningar eller flyg som blir inställda. Kolla även om man får lämna flygplatsen, detta är inte alltid fallet beroende på var man är och vilket pass man har.

Se till att ha tillräckligt med kontanter för ett par måltider, eventuella taxiresor och övernattningar på hotell eller liknande.

Undvik att dricka alkohol, det finns många fall då personer inte fått kliva ombord på flygplanet på grund av att de varit för berusad.

Sist men inte minst, ha aldrig id-kortet i plånboken och plånboken i väskan, håll dessa separat så att inte allt går förlorat om väskan blir stulen eller tappas bort.

Kategorier

Arkiv