Strandsemester i Sverige

Har man någonsin längtat efter att semestra på stranden men inte vill spendera en massa pengar på att flyga utomlands tänkte vi här lista några bra svenska stränder man helt klart kan ha en skön och härlig tid på.

Oavsett vilken strand man i slutändan väljer att resa till måste man ju så klart även fixa med boende. Ett tips att att vända sig till en välkänd hotellkedja och titta om de inte har en bra karta över alla platser där man kan övernatta.

Stora Trälviken, Getterön

Getterön är en halvö strax utanför Varberg och här kan man hitta några av Sveriges bästa badvikar. Den främsta av dessa är den så kallade femte viken. Med väldigt fin sand och vacker omkringliggande natur är detta ett favoritställe för många när det kommer till en dag på stranden. Eftersom det är en halvö kan man ta sig ut hit till fots, med cykel, bil eller till och med färja som går från Varberg hamn till Getteröns första vik.

Vitsand, Tiveden

I gränsskogarna mellan Västergötland och Närke kan hitta riktigt vacker natur men även en fantastisk badplats i form av Vitsand, Trehörningens långgrunda, norra strand. Tar man sig bara till Tivedens nationalpark kan är det bara cirka 4,5 km från informationscentret till Vitstrand, och det är skyltat klart och tydligt.

Norsta Auren, Fårö

Nordost om Gotland ligger Fårö, en av de mest populära Gotländska resmålen. Bara några hundra meter från Fårö fyr ligger en otroligt vacker och öde badstrand kallad Norsta Auren. Fyra kilometer lång och utan tillgång till butiker, kiosker, dricksvatten eller andra moderna bekvämligheter gäller det att vara förberedd om man tänker välja detta resmål, men upplevelsen är helt klart värt det!

Tofta, Gotland

Håller vi oss kvar i Gotland är det även värt att nämna en av öns mest kända badstränder: Tofta. En strand som kanske mer efterliknar en strand utomlands än någon annan strand i Sverige. Detta är dock inte en plats för den som vill ta det lugnt och slappna av; Tofta är nästan alltid full av folk och här är det alltid något som händer.

Kategorier

Arkiv