Att spara pengar under resan

flygplans vinge under resa

När man pratar om pengar och resa så brukar temat ofta vinklas mot backpacking och ultrabilligt resande, så behöver det inte vara. I detta artikeln går vi igenom hur du som storresenär kan spara pengar och få en ännu bättre upplevelse.

Bonusprogram

Om man är storresenär så kan bonusprogram snabbt bli ett sätt att få både extra lyx och billigare priser. Detta blir en väldigt bra sporre att välja ett enda hotell och flygbolag och sedan hålla sig till detta. I Sverige så har till exempel Elite hotel ett väldigt gynnsamt bonusprogram som dels kan ge dig bonusnätter men även gratis uppgraderingar, restaurangcheckar och gratis mineralvatten på rummet. Förutom att få poäng för varje krona spenderad på hotellnätter får man även extra bonuspoäng för varje natt man spenderar på hotellet efter de nio första nätterna. Hur mycket beror helt och hållet på vilken bonusnivå man tillhör. Som mest kan man få hela 500 poäng extra per natt.

Uppgraderingar

Även utan bonuskort så kan man ibland få gratis eller billiga uppgraderingar på till exempel flygbolag. Ibland kan det räcka med något så enkelt som att vara vänlig och fråga. Försök dock se till att det är förhållandevis tomt framför disken så att personalen inte är stressad och andra kunder inte hör dig. På denna sidan hittar du åtta stycken tips på hur du ökar din chans att få en gratis uppgradering på flyget (OBS sajt på Engelska).

Flyg billigt

Andra sätt att hitta billiga flygresor är att använda sig av flygbolagens lågpriskalendrar. Så länge man är ute i god tid går det att hitta bra priser även på business class. Absolut bäst pris får man om man använder sig av tjänster som Optiontown där man får buda eller chansa på en billig uppgradering till högre klass. Uppgraderingen går oftast för under halva priset av vad det normalt sett skulle gått på. Det enda man riskerar med detta är en liten avgift på ca 30kr till optiontown som man måste betala oavsett om man får uppgradering eller inte.

Kategorier

Arkiv