Populära svenska resmål

261013-stockholm3

Sverige är som bekant ett långt land som har mycket att erbjuda. En resa kan lika gärna ske inom landet som utomlands, speciellt om man inte har mycket tid över. En kort weekend kan vara väldigt befriande när höstlöven faller och det blir kallare ute.

Aftonbladet resa tipsar om många resmål i Sverige som är värda ett besök Aftonbladet.

Ullared

De flesta känner till det omåttligt populära varuhuset med suveräna priser. Där kan du både shoppa dina julklappar, äta gott och gå till frisören. Du kan till och med ta med hunden för det finns hunddagis i varuhuset. Tar du direktflyget till Ullared från Sundsvall Timrå Airport, om du är bosatt i norr, så kommer du snabbare dit. Tänk då på att ta med en stor resväska för att få med alla saker hem.

Stockholm

Sveriges huvudstad rankas som en av världens vackraste städer. Staden är omgiven av vatten, fylld av gröna parker och det är inte långt till vacker natur. Besök museer och shoppa på Drottninggatan eller i SoFo. Ta en vacker höstpromenad genom Gamla Stan och slink in i något gammalt anrikt café och njut av en mugg varm choklad i höstkylan. Det finns många hotell i alla klasser och vandrarhem att övernatta på och om du vill kan du ta en tur med en skärgårdsbåt och se Sveriges största skärgård som består av 24 000 öar.

Göteborg

På Västkusten ligger den vackra staden Göteborg, som erbjuder en kontrast till Stockholm. Där kan du ta med barnen och fira Halloween på Liseberg och få en skräckfylld upplevelse för den som vågar. Där kan du också njuta av fisk och skaldjur i världsklass på någon av Göteborgs alla restauranger eller en eftermiddagsfika på något trevligt café. Om det regnar kan du alltid ta någon av de blå-vita spårvagnarna som cirkulerar kring staden och ta skydd i gallerian Nordstan.

Malmö

Längs ner i söder förbinds Sverige och Danmark av Öresundsbron. Många som besöker Malmö väljer att ta en tur över till Köpenhamn. Men innan det lönar det sig att ta sig en titt på Sveriges tredje största stad, som i sig har mycket att erbjuda. Om vädret tillåter kan du bada i Öresund vid någon av stadens stränder. På hösten kan du gå på musikaler och på vintern besöka stadens julmarknad. Njut av spa, god mat och kultur under årets alla tider.

Kategorier

Arkiv