Håll röksuget på avstånd på resan

Har du bestämt dig för att sluta röka och har en resa framför dig? Då finns risken att situationer uppstår där du blir ordentligt röksugen, särskilt om du främst rökt i situationer som du förknippar med semestern – tillsammans med vänner, på krogen, över en kopp kaffe på en uteservering. Det handlar om situationer då du tidigare hade som vana att tända en cigarett, eller en impuls när du ser någon annan som energiskt drar i sig ett bloss i en rökhörna. Det kan också kännas jobbigt när du just vaknat på morgonen och inte riktigt är klar över att du faktiskt inte röker längre.

På resande fot

Substitut till rökning

Ett sätt att mildra röksuget kan vara att ta med dig substitut som du kan ta fram istället för att köpa cigaretter. E-cigaretter är godkända på många platser och är ett smart alternativ till tobaksrökning, framförallt på semestern. Du kan också använda dig av nikotinplåster och tuggummin.

Res bort från röken

Ett annat sätt är att resa till rökfria destinationer. Sådana finns faktiskt – nästan! Du kan till exempel hedra Irland med ett besök, de var först ut med rökfria arbetsplatser, barer och restauranger. Idag har det blivit en trend som har spridit sig bland många länder. Rökning är inte längre en självklarhet på offentliga platser inomhus. I Bhutan har till och med ett totalt rökförbud införts. Det gäller all försäljning samt rökning på offentliga platser. Däremot går det fortfarande att röka i hemmet så för att du verkligen ska frestas måste du först bli bjuden till någons hem. För du med dig tobaksprodukter in i landet måste de deklareras, skriver Sydasien. Förutom ett rökförbud kan Bhutan också erbjuda fantastiskt vacker och till stora delar oförstörd natur samt gästfrihet.

Kategorier

Arkiv